Zijn de resultaten definitief?

  • Claire van Ravestyn
  • 05 Oct 2021

Laserontharing, FAQ

Delen:

De term ‘permanent’ werd in het leven geroepen, maar wordt in de meeste gevallen zeer letterlijk genomen. Waarom? Het garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet.

Permanente ontharing, definitieve ontharing… Hoe permanent is dat nu echt?

Bij laserontharing wordt er gebruik gemaakt van één krachtige monochromatische energiestraal en golflengte. Het uitgestraalde licht verwarmt het pigment in de haarzakjes waardoor ze afsterven. Dit zorgt ervoor dat er geen haartjes meer kunnen uitgroeien. Deze resultaten houden ook niet voor altijd aan, omdat nieuwe haarzakjes je hele leven blijven groeien.

De term ‘permanent’ werd in het leven geroepen, maar wordt in de meeste gevallen zeer letterlijk genomen. Waarom? Het garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet. Onder invloed van veranderingen in het lichaam, zoals hormoonveranderingen is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren of dat haartjes gewoon terugkomen. Aan dit proces kan een laserbehandeling, jammer genoeg, niets veranderen. Wat we wel kunnen garanderen, is een permanente vermindering van haargroei. Je mag er van uit gaan dan 80-90% van de haartjes effectief zullen verdwijnen. Een jaarlijkse onderhoudsbehandeling is daarom ook wel aan te raden.

Conclusie: is laserontharing permanent?

Laserontharing zorgt voor een permanente haarvermindering, maar dit betekent niet dat je na een paar behandelingen voor altijd volledig haar-vrij bent.

Recente artikelen

Wat zijn de alternatieven voor laserbehandeling?
Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst...

Voor wie is laserontharing geschikt?
Laserontharing is geschikt voor alle personen die hun overbeharing als storend...

Is laserontharing veilig?
Brandwonden, littekens of schadelijke stoffen inademen. Veel horrorverhalen over...