Wat zijn de nadelen van scheren?

  • Chiara Musone
  • 01 Dec 2021

Laserontharing FAQ Scheren IPL

Delen:

Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je een scheermes en wat scheerschuim (of zonder) om de haartjes te verwijderen. Maar mensen ondervinden negatieve gevolgen. Wat zijn de nadelen van scheren?

Het is zéér tijdelijk. 

Na 1 à 2 dagen krijg je weer stoppels, deze groeien niet dikker terug. Dit is namelijk een fabeltje. Haar groeit met een bepaalde dikte uit het haarzakje. Als je gaat scheren, kan het wel wat stugger aanvoelen, maar dit komt omdat de haartjes dan vers ‘gesneden’ zijn en niet meer zo puntig zijn. Als je je haar op je hoofd laat bij trimmen, dan voelen de punten ook veel ‘dikker’ aan, wel dit is hetzelfde effect.

Irritatie

Na het scheren hebben de meeste mensen last van roodheid, irritatie of bultjes. Deze ontstaan vaak door ingegroeide haren. Wanneer haartjes in de verkeerde kant op groeien, of gaan krullen, kunnen deze weer terug het haarzakje ingaan. Zo geraakt de huid ontstoken en gaat deze zwellen. Een bultje ontstaat. 

Het is niet milieuvriendelijk

Om goed te kunnen scheren, kan je best scherpe mesjes gebruiken. Botte mesjes dien je meteen weg te gooien aangezien ze veel irritatie veroorzaken. Maar het gebruiken en weggooien van plastic mesjes is zéér slecht voor het milieu.

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

Wat is het verschil tussen laser en IPL?
IPL is een populaire behandeling om de haartjes te doden. Je kan dit laten doen in...

© 2022 - Dermalaser NV • BTW BE0881486015