Wat zijn de alternatieven voor laserbehandeling?

  • Chiara Musone
  • 25 Oct 2021

Laserontharing FAQ Scheren IPL

Delen:

Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst haar te verwijderen:

Scheren - Een simpele methode, het beïnvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven. Daarnaast kan het herhaaldelijk scheren van bepaalde zones zorgen voor ingegroeide haartjes en/of irritaties.

 

Epileren (plukken) - Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden. Voor een volgende epileerronde moet je wachten tot de haartjes weer enkele millimeter gegroeid zijn. Ook met deze methode kan je last krijgen van ingegroeide haartjes.

 

Harsen - Deze behandeling kan uitgevoerd worden op grotere gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 10 dagen haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij een tijdje met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden.

 

Elektrisch ontharen (Blend) - Bij deze methode wordt een naaldje langs de haar de follikel ingebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt. Uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste met de specialisatie elektrisch ontharen kan deze methode succesvol zijn en definitief haarvrij maken. Echter, omdat je maar één haartje tegelijkertijd kan behandelen, is het een zeer tijdrovend karwei. Het voordeel: ook witte en grijze haren kunnen behandeld worden.

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

Wat zijn de nadelen van scheren?
Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je...

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

© 2022 - Dermalaser NV • BTW BE0881486015