Wat is laserontharing?

  • Chiara Musone
  • 30 Aug 2021

Laserontharing FAQ Scheren IPL

Delen:

De wens om ongewenst haar te verwijderen begint meestal tijdens de puberteit… en houdt nooit op. Of het nu haar op het gezicht, oksels, benen, bikinilijn of andere delen van het lichaam is, veel vrouwen en mannen willen er vanaf. Er zijn tegenwoordig véél verschillende manieren om te ontharen, maar er zijn maar heel weinig methoden om het haar, zo goed als, permanent te verwijderen.

Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, zoals bv. harsen of epileren, is laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt.

Laserontharing is een medische procedure waarbij een geconcentreerde lichtstraal (laser) wordt gebruikt om ongewenst haar te verwijderen.

Bij laserontharing zendt een laser licht uit dat wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in het haar. De lichtenergie wordt omgezet in warmte, die de buisvormige zakjes in de huid, (haarzakjes) die haren produceren, beschadigt. Deze schade remt of vertraagt​​toekomstige haargroei. Een speciale koeltip, die in aanraking komt met uw huid, zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser.

Er zijn meerdere laserontharing behandelingen nodig voor de eerste ontharing en er kunnen ook onderhoudsbehandelingen nodig zijn. Laserontharing is het meest effectief voor mensen met een lichte huid en donker haar, maar kan met succes op alle huidtypes worden gebruikt. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg.

Laserontharing wordt gebruikt om ongewenst haar te verminderen. Veelvoorkomende behandellocaties zijn benen, oksels, bovenlip, kin en de bikinilijn. Het is mogelijk om ongewenst haar in bijna elk gebied te behandelen, behalve het ooglid of het omliggende gebied. Ook de huid met tatoeages mag niet worden behandeld.

.

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

Wat zijn de nadelen van scheren?
Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je...

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

© 2022 - Dermalaser NV • BTW BE0881486015