Wat is het verschil tussen laser en IPL?

  • Frederic Faure
  • 17 Nov 2021

Laserontharing, FAQ

Delen:

IPL is een populaire behandeling om de haartjes te doden. Je kan dit laten doen in een salon of je kan zelf aan de slag gaan met apparaten zoals bv de Philips Lumea. IPL is een effectieve manier om haar over een langere periode te reduceren, maar omdat het niet zo geconcentreerd is, kan het meer behandelingen vereisen dan laserontharing om dezelfde resultaten te krijgen. Met een IPL toestel kan men verschillende behandelingen ondergaan zoals: huidverjonging, het verwijderen van oa. couperose, pigmentvlekken, spataders, acne,... Met een laser kan men meestal slechts één soort behandeling ondergaan, maar veel gerichter en doeltreffender.

Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is dat laser een enkele precieze golflengte van licht produceert en daardoor dieper in de huid zal gaan om de basis van de haarzakjes te doden. De individuele shots worden gericht op een specifiek haarzakje in plaats van op een grote groep in één keer. De eerste puls of de 3.000.000ste puls bij een bepaalde intensiteit is bij een laser altijd dezelfde. Bij sommige IPL treedt er een verzwakking van intensiteit op vanaf de 10.000ste

Lasertoestellen zijn dure toestellen met hoogwaardige spitstechnologie en veiligheidscontroles bij het opstarten (kalibratie). IPL-toestellen zijn soms angstaanjagend goedkoop en hebben meestal geen veiligheidscontroles bij het opstarten. Iedereen kan een IPL toestel kopen zonder kwalificatie. Lasertoestellen zijn enkel verkrijgbaar voor gekwalificeerde mensen. Het visuele resultaat is bij een laserbehandeling al na de eerste behandeling merkbaar en je hebt veel minder behandelingen nodig.

Recente artikelen

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

Wat is het beste moment om te starten met laserontharing?
Als je in de zomer haarvrij wil zijn, kan je best op tijd beginnen met laserontharing...

Wat zijn de alternatieven voor laserbehandeling?
Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst...