Is laserontharing veilig?

  • Chiara Musone
  • 20 Sep 2021

Laserontharing FAQ Scheren IPL

Delen:

Brandwonden, littekens of schadelijke stoffen inademen. Veel horrorverhalen over laserontharing die de ronde doen, maar wat is er effectief van waar?

Om ineens de bovengenoemde verhalen te ontkrachten: nee, laserontharing is NIET schadelijk, mits je het door iemand professioneel laat doen én het correct wordt uitgevoerd. Normale huidreacties zoals zwelling, roodheid en warmte kunnen in beperkte mate voorkomen en zijn van korte duur.

Om veilig te laseren, spelen allerlei factoren een belangrijke rol. De behandelaar moet verstand van zaken hebben, vandaar dat wij uitsluitend met paramedisch personeel samenwerken. Zij worden goed opgeleid zijn en hebben de nodige ervaring.

Veel factoren kunnen een goed resultaat alsnog in de weg staan. Bij het starten van een behandeling is de haarkleur, huidskleur, haardichtheid en haardikte belangrijk. Aan de hand van deze gegevens kan onze therapeute bepalen met welke sterkte ze aan de slag gaat. De kennis hiervan is enorm belangrijk, om geen schade aan te richten aan de huid. Dit is vaak ook het moment waar de meeste fouten worden gemaakt.

Verder is het belangrijk om de (medische) geschiedenis van de klant te achterhalen: aandoeningen, zon gebruik, ziektes, medicijnen etc. Als klant is het erg belangrijk om er eerlijk en duidelijk over te zijn als je van plan bent om een behandeling te ondergaan. De therapeute dient deze gegevens in het achterhoofd te houden om (jouw) veiligheid te waarborgen.

Conclusie, laserontharing is zeker veilig. Wees alleen bewust van de risico’s en ga niet zomaar naar een salon om de hoek. 

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

Wat zijn de nadelen van scheren?
Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je...

5 mythes over permanente ontharing ontkracht
Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld...

© 2022 - Dermalaser NV • BTW BE0881486015