Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  • Frederic Faure
  • 20 Sep 2021

Laserontharing, FAQ

Delen:

Als je start met laserontharing, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de behandeling geen onmiddellijk resultaat geeft. De haartjes vallen pas na een tijdje uit.

De één ziet na 2 behandelingen al heel veel resultaat, en de andere heeft er toch zeker 8 nodig. We kunnen nooit met zekerheid garanderen hoeveel behandelingen er nodig zijn, maar na een testsessie kan wel aangetoond worden hoe de haartjes reageren op de laser.

Het aantal laserbehandelingen dat je nodig hebt, varieert dus van persoon tot persoon maar ook van zone tot zone. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere jouw huid- en haarkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Daarnaast spelen hormonen (pubertijd of menopauze) én medicatie ook een grote rol

De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat de andere haren deze groeifase pas later bereiken, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen.

De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen. Na deze behandeling is dikwijls 80% tot 90% van de haartjes weg.

Recente artikelen

Wat zijn de alternatieven voor laserbehandeling?
Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst...

Voor wie is laserontharing geschikt?
Laserontharing is geschikt voor alle personen die hun overbeharing als storend...

Zijn de resultaten definitief?
De term ‘permanent’ werd in het leven geroepen, maar wordt in de meeste gevallen...