5 mythes over permanente ontharing ontkracht

  • Chiara Musone
  • 23 Nov 2021

Laserontharing FAQ Scheren IPL

Delen:

Het is niet goedkoop, het is heel pijnlijk, bepaalde huidtypes kunnen niet behandeld worden en laserontharing is permanent?

Het is niet goedkoop

Laserontharing heeft wel degelijk zijn prijskaartje, zeker voor grote oppervlaktes zoals de benen of armen… net zoals dure scheermesjes en een maandelijkse wax beurt. Er is natuurlijk een initiële investering, maar nadien wordt laserontharing goedkoper. Na 5-8 sessies ben je voor 80 tot 90%  haarvrij en heb je hooguit een onderhoud sessie nodig om de zoveel tijd. Scheermesjes en waxbeurten zijn voor de rest van je leven. De prijs van laserontharing komt overeen met 5 à 7 jaar harsen.

Het is heel pijnlijk

Indien de behandeling correct is uitgevoerd, door een gekwalificeerd persoon, zou de pijn minimaal moeten zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon én van zone tot zone. Onze gekoelde laserkop, neutraliseert de warmte om het zo aangenaam mogelijk te maken.

Bepaalde huidtypes (donkere) kunnen niet behandeld worden

Over het algemeen kunnen mensen met een bleke huid en donkere haartjes (theoretisch) het best worden. Inmiddels worden de toestellen beter en is het dus mogelijk om de meer gepigmenteerde huid te laseren, zonder dat die teveel energie opneemt – met brandwonden als resultaat.

Laserontharing is permanent

Definitieve ontharing bestaat niet, met geen enkel soort apparaat of methode. Door bijvoorbeeld medicijnen en hormonen kunnen er nieuwe, slapende zakjes weer geactiveerd worden. Vandaar dat het ook wordt aangeraden om af en toe eens een onderhoudsbeurt te doen.

Wat wij wel kunnen garanderen, is een definitieve vermindering (80-90%) van de haargroei. 

Laserontharing veroorzaakt kanker

Heel veel mensen denken dat laserontharing een agressieve manier is om haartjes te behandelen. Echter vernietigt men met laser enkel het haar, en niet de huid. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit is gebleken dat mensen kanker krijgen na een laserbehandeling. Indien je een geschiedenis hebt van huidkanker, is het wel aangeraden om de therapeute hierover in te lichten en eventueel goedkeuring te krijgen van een dokter.

Recente artikelen

Op welke leeftijd mag ik starten met laserontharing?
Omgaan met groepsdruk hoort bij de tienerjaren. Of je nu een jong meisje bent met...

Wat zijn de nadelen van scheren?
Scheren is de meest gekende manier om haren te verwijderen. Met scheren gebruik je...

Wat is het verschil tussen laser en IPL?
IPL is een populaire behandeling om de haartjes te doden. Je kan dit laten doen in...

© 2022 - Dermalaser NV • BTW BE0881486015