Laserontharing.be

Laserontharing versus waxen

Waxen of harsen

Waxen of harsen is een methode om ongewenst haar of overtollige haargroei inclusief wortel te verwijderen. Waxen wordt gedaan door het uitspreiden van wax of hars over de plaats die moet onthaard worden. Een strook papier wordt op de stollende wax aangebracht. Wanneer de wax helemaal gestold is, wordt het papier in een ruk van het lichaam getrokken. Dit verwijdert de wax samen met de haartjes. Waxen is geen definitieve oplossing. Na ongeveer een maand groeien opnieuw haartjes en heeft u een nieuwe waxbeurt nodig. Maak komaf met uw maandelijkse waxbeurt. Kies nu voor definitieve ontharing via laser!

Waxen : welke lichaamsdelen?

Bijna elk lichaamsdeel kan men waxen, inbegrepen de wenkbrauwen, bikinilijn, onderbenen, armen, rug, en borstkas. Alleen gebreveteerde specialisten mogen tepels en schaamstreek waxen.

Waxen : pijnlijk!

Waxen kan erg pijnlijk zijn en zorgt voor irritatie en roodheid van de huid en onderliggende bloedvaatjes. Wanneer waxen niet goed uitgevoerd wordt en wanneer bijvoorbeeld de waxstrips verwijderd worden tegen de groeirichting van het haar in, kan het gebeuren dat de haarfollikels verstoord geraken en dat de haartjes in verschillende richtingen beginnen te groeien, waardoor nieuwe haargroei meer opvalt. Het waxen mag niet uitgevoerd worden op plaatsen met wratten, puistjes, moedervlekken of huiduitslag. Daardoor is waxen geen nauwkeurige manier van ontharen.

Waxen of laserontharing?

Laserontharing is een perfecte vervanging voor waxen. In vergelijking met waxen is laserontharing veel minder pijnlijk. Waxen rukt het haar met wortel en al uit de huid, terwijl laserontharing met behulp van de hitte van de laserpuls de haarwortel van binnenuit vernietigt. Waxen moet met regelmaat blijven gebeuren. Laserontharing behoeft slecht enkele behandelingen (afhankelijk van uw huidstype, kleur van uw lichaamshaar en de te behandelen zone) om definitief van uw overtollige haartjes verlost te zijn. Laserontharing werkt per vierkante centimeter, waardoor men subtiel om alle onvolkomenheden en gevoeligheden van de huid heen kan werken. Laserontharen is veel nauwkeuriger wanneer je het vergelijkt met waxen.

Vergelijk ook nog andere ontharingsmethodes