Laserontharing.be

Hoeveel behandelingen heb jij nodig?

door

Laserontharing gebeurt in verschillende sessies, met telkens een rustperiode tussen twee behandelingen. Het is namelijk zo dat een mens meer haarfollikels heeft dan er haartjes groeien. Op je bovenlip alleen al zijn er meer dan 300 haarfollikels per vierkante centimeter. Maar er staan geen 300 haren op (gelukkig maar!).
De laser kan alleen de haartjes vernietigen die op dat moment uit actieve follikels groeien. Maar door de hormoonhuishouding van het lichaam worden slapende haarfollikels geactiveerd, waaruit dus nieuwe haartjes groeien. Elke opeenvolgende lasersessie verwijdert die nieuwe haartjes.

Ok, maar hoeveel sessies zijn er dan in totaal nodig?

Over het algemeen volstaan 5 tot 8 behandelingen. Dat maakt permanent komaf met 80 tot 90% van alle ongewenste haartjes. Maar er is geen magisch getal dat we naar voor kunnen schuiven. Het aantal nodige sessies hangt af van de leeftijd, uw type huid, en de plaats en kleur van het haar.

Hormonen stimuleren haargroei

Met name hormonen beïnvloeden de haargroei zeer sterk. Daarom neemt het aantal nodige behandelingen af naarmate men ouder wordt. Ook zwangerschap, het geven van borstvoeding, stress en depressie, het Mirena spiraaltje, de menopauze en bepaalde medicatie beïnvloeden de hormoonhuishouding en dus de haargroei. Dat is ook de reden waarom er soms bijwerksessies nodig zijn.

Om te weten hoeveel sessies er in jouw geval nodig zijn, kan je bij ons terecht voor een gratis proefsessie. Onze professionals zullen een klein stukje huis behandelen, en aan de hand daarvan bepalen hoeveel sessies zullen zorgen voor een bevredigend resultaat. Vraag hier je gratis testsessie aan!