Laserontharing.be

Blond haar laseren: het kan!

door

Blondes have more fun! Maar niet altijd als het gaat om het verwijderen van ongewenste haartjes. Althans dat zou je denken als je op beautyfora gaat rondkijken. Hoe zit het nu? Werkt laserontharing ook bij blond haar of niet?

De techniek achter laserontharing

Laserontharing werkt dankzij het pigment in de haren, melanine genaamd. Dankzij dit pigment wordt de laserpuls naar de haarwortel geleid. De haarwortel wordt daardoor verwarmd en vernietigd, en het haartje blijft weg. Maar als er weinig pigment in het haar zit, bijvoorbeeld bij hoogblonde mensen, slaat deze techniek niet altijd aan.

Blond beenhaar: moeilijk te laseren

Zeker de beenharen zijn bij natuurlijke blondines vaak zeer licht, waardoor de laser er geen vat op heeft. Gelukkig vallen de lichtje haartjes ook niet erg op, en is het niet veel werk om ze regelmatig weg te scheren of waxen. Wil je toch echt permanent van je pelsje af, dan ben je het best gebaat bij elektrolyse. Dit is een elektrische ontharingsmethode die lichte haartjes één voor één vernietigt.

Oksels en bikini meestal te behandelen

Zelfs bij blonde mensen is het okselhaar en schaamhaar meestal ietsje donkerder. In 90% van de gevallen is het donker genoeg voor laserontharing.

Gratis proefsessie

We raden je aan om altijd een testsessie te doen. De mensen in het behandelend instituut behandelen daarbij een klein deeltje van de huid, om te testen of het aanslaat. In bepaalde gevallen zullen we meteen kunnen zeggen dat je haren te licht zijn om te laseren. Zo’n proefsessie is bij ons volledig gratis! Maak hier dus snel een afspraak.